"ELİBRA GLOBAL, BİR BELL HELICOPTER TEMSİLCİSİDİR"
SOFEX 2014 - Heli Firepower.
IHS Jane's 360
Bir Textron Inc. şirketi olan Bell Helicopter (6. Salon, Stant No: B640), ikonik helikopterlerinden ikisini tepeden tırnağa silahlı olarak SOFEX’te statik teşhir standı üzerinde sergiliyor.

Bell 407GT, ticari açıdan uygun 407GX’in askeri versiyonu olup, tam entegre Garmin G1000H uçuş güvertesine sahiptir.

Silah seçenekleri arasında AGM-114 Hellfire füzeleri, Dillon M134D Mini-gun ya da .50-kalibre makineli tüfek gibi hafif cephaneler ve lazer güdümlü silahlar yer almaktadır. Burada gösterilen silah, BAE Systems İleri Hassas Vurucu Silah Sistemidir (APKWS). Bu silahlar, savaşa uygun Bell OH-58D Kiowa Warrior’dan türetilmiş evrensel silah kulesi (UWP) üzerinde taşınmaktadır. UWP’nin montaj ve söküm işlemleri 30 dakikada gerçekleştirilebilmektedir.

Bell 407GT ile yapılması tasarlanan tipik görevler arasında taktik hava saldırısı, askeri birliklerin ulaştırılması, keşif ve arama & kurtarma (SAR) yer almaktadır.

Helikopterin geniş iç dizaynı sayesinde, silah ve cephane ile baştan aşağı donanımlı personel için yeterli oturma yeri mevcuttur, böylece askeri birliklerin girişi/çıkışı, keşif ve yakın hava desteği tek bir platform ile yapılabilmektedir. Ayrıca, uçuş mürettebatının arkasındaki kumanda istasyonu ile kumanda ve kontrol ya da koltukları sökerek yaralıların tahliyesi gibi çok işlevli uygulamaları da mümkün kılmaktadır. Her iki yandaki sürgülü kapılar hızlı bir giriş çıkışa imkân sağlamakta, iyi görüşe sahip pencereler de durumsal farkındalığı artırmaktadır.

Üstün bir uzun menzilli keşif ve lazer işaretleme imkânı açısından, 407GT pek çok günışığı ve kızılötesi sensor seçeneğine sahiptir (Wescam MX-15Di ve FLIR Talon/8500 gibi).

Daha yüksek bir görev sürdürülebilirliği açısından, isteğe bağlı bir güdümlü füze aldatıcısı dağıtım sistemi de mevcuttur. Show Daily, silahların ve bunların özelliklerinin gösterimi açısından, teşhir standı üzerindeki helikopterin bir hafta daha Ürdün’de kalacağını teyit etmiştir.

Bell 407GT’nin yan tarafında ise, roketatar, hafif makineli tüfek ve her iki yanında M134 Mini-gun gibi bir dizi hafif silah bulunan çok değerli Huey II yer almaktadır.

Yenilikçi silah yuvası, kabin içerisine yerleşerek dış yüzeyin tamamen temiz kalmasını sağlar. Bell’e göre, bu yuva bir saatten az bir sürede sökülebilmektedir. Ayrıca stant üzerinde V-22 Osprey rotor döndürücü de bulunmaktadır.